Найчастіше питання покупки бойлера набуває актуальності в теплий період року, коли будинки масово відключають від гарячого водопостачання. Це відбувається через профілактику тепломереж та необхідність у проведенні ремонтних робіт. Бойлер також може стати корисною покупкою для мешканців будинків, не підключених до центральної системи опалення та водопостачання. В такому випадку важливо обрати найбільш вигідний та економічний варіант водонагрівального обладнання.

Як вибрати бойлер?

Перед покупкою водонагрівача рекомендуємо вам звернути увагу на основні критерії, що мають значення при експлуатації  бойлера:

  • об’єм;

  • потужність і час нагрівання;

  • тип ТЕНу;

  • форма баку.

Вибір об’єму водонагрівача є одним із найважливіших факторів і буде залежати від кількості людей, які проживають у квартирі чи будинку, а також від кількості точок підключення (душ, умивальник, раковина і т. д.). Наприклад, у дачних будинках найчастіше встановлюються бойлери об’ємом до 30 літрів, вони також можуть стати непоганим варіантом для невеликої квартири, в якій проживає одна людина.

Якщо вам необхідно придбати водонагрівач для невеликої сім’ї, що складається з двох-трьох осіб, то найбільш оптимальним варіантом стане бойлер на 50 літрів. Його цілком вистачить для забезпечення гарячою водою умивальника та душа у ванній, а також для раковини в кухні. Бойлери з баками більшого об’єму використовуються для великих квартир, у яких проживає багато людей, та для приватних будинків.

Що більшим буде об’єм бойлера, то більша потужність знадобиться для ефективної роботи даного пристрою.

Бойлер з сухим чи мокрим ТЕНом?

Мокрий ТЕН являє собою спеціальний пристрій, що використовується для нагріву води та розташовується всередині бойлера. Основною перевагою водонагрівачів, обладнаних мокрим ТЕНом, є низька ціна. Недоліком такого бойлера є велика схильність до появи накипу.

Сухий ТЕН дорожчий і складніший у ремонті, однак його вартість виправдовується низкою наступних переваг:

  • пристрій занурюється до спеціальної колби, завдяки чому виключається можливість контакту з водою та підвищується безпека експлуатації;

  • велика площа колби для сухого ТЕНу дозволяє запобігти надмірному утворенню накипу;

  • тривалий термін експлуатації .

Більшість сучасних покупців надає перевагу бойлеру з сухим ТЕНом, оскільки він дозволяє економити електроенергію та в разі поломки може бути замінений без допомоги майстра.

Перш ніж купити бойлер, необхідно проконсультуватись у спеціалістів та зважити всі аргументи на користь вибору того чи іншого варіанту. Такий підхід допоможе придбати найбільш якісну та вигідну модель водонагрівача для вашого дому.