Сучасна мода на облаштування заміського будинку вимагає установки басейну. Це конструкція, яка може набувати різних форм, використовуватися в якості місця для ігор, відпочинку, прийняття сонячних ванн, спорту або купання. Від усього цього домочадці і їх гості гарантовано отримають заряд бадьорості, особливо якщо купіль будуватиме справжній майстер. При цьому на бетонний басейн ціна для багатьох залишається цілком прийнятною і адекватною. Вартість конструкції може бути різною, а на цьому сайті є онлайн калькулятор https://stonepools.com.ua/ru/stroitelstvo,багато що залежить від особливостей домашнього водойми.


Що вплине на вартість басейну?



Особливість бетонної конструкції в тому, що вона створюється не за шаблоном, а з урахуванням побажань замовника і особливостей місцевості, де буде встановлюватися. Монтувати його можна і всередині будинку, однак робити це слід ще на етапі будівництва самого будинку. Що правильно планувати свій бюджет, досить оцінити ряд важливих параметрів.

  • Особливості чаші



Її параметри визначаються особливостями геології місцевості, побажань клієнта. призначення такої купелі також вплине на її параметри. Чаша об'ємом до 10 кубів часто використовується в лікувальних цілях. А ось для спорту буде потрібно вже більш серйозна конструкція об'ємом в 30 кубів і більше. Ціна в обох випадках буде різною.

  • Глибина


Цей показник торкнеться відразу кілька параметрів. Для глибокого басейну потрібно значний котлован, на риття якого потрібно буде виділити більше коштів. На виливок чаші, а після і на її обробку потрібно також більше матеріалів і часу. Ось і виходить, що глибока купіль куди дорожче більш дрібного аналога. Визначити глибину можна з урахуванням особливостей використання конструкції. Якщо це дитячий варіант, то і глибина повинна бути незначною - до 0,8-1,0 метра, для дорослих підійде варіант глибиною до 1,5 метра, для стрибків з трампліну - 2,5 метра.

  • Форма і розміри



Чим складніше форма, тим дорожче буде будівництво басейну. Щоб заощадити, можна замовити зведення басейну стандартної прямокутної або квадратної форми.

  • Матеріали



Для виготовлення чаші фахівці використовують бетон високої марки, на вартість також впливає і матеріал для оздоблення стін. На цій посаді можуть виступати недорогий вініл або високоякісні бетон або скловолокно. Грає роль і матеріал, обраний для обробки. Найдорожчий варіант - мозаїка, дешевий - ПВХ-плівка.

Додатково звернути увагу слід на особливості оформлення, освітлення, використання допоміжних пристроїв (атракціонів, гірок, трамплінів, пр.), Системи очищення і фільтрації, підігріву.