Якщо ви часто здійснюєте піші мандрівки або ж новачок у цій справі та у пошуку якісного похідного взуття яке не підведе та буде надійним супутником у всіх ваших подорожах, тоді ця стаття для вас. Ми розповімо, по яких параметрах слід обирати взуття для довготривалих мандрівок і на що слід звернути увагу в першу чергу.

Трекінгові черевики Terra Incognita

Черевики у похід називають “трекінговими”, як правило, таке взуття ви можете придбати у спеціалізованих туристичних магазинах. Величезний вибір трекінгового взуття є у фірмових магазинах туристичного спорядження на terraincognita.com.ua/vzuttya/chereviki/treking, які знаходяться у місті Львів, Київ та Одеса, а також у них є свій інтернет-магазин: www.terraincognita.com.ua. Серед асортименту спорядження ви знайдете взуття від таких виробників як: Alpine Pro, Bergson, Boreal, Campus, Kayland, Salewa, Trezeta, Vasque, Zamberlan, які користуються популярністю серед туристів усього світу.

Для виробу хорошої пари взуття у похід зупиніться на таких моментах:

  1. Матеріал, з якого пошите взуття (для жаркої пори року це можу бути текстиль, для холодної: шкіра, нубук, замша).
  2. Підошва (матеріал, висота протектора, зачепи).
  3. Захист у місцях найбільшого пошкодження (гума, кивлар на носку чи п’ятці, тощо).
  4. Мембрана або пропитка.
  5. Вентиляція.
  6. Устілка.
  7. Шнурівки (найкраще, коли шнурування починається найближче до носка, задля максимальної фіксації ноги).
  8. Висота (до кісточки чи вище, залежно від погодних умов).
  9. Виробник та гарантія.
  10. Забарвлення.

Рекомендуємо вам звернути увагу на такі моделі:

  • Черевики Kayland Ascent K GTX
  • Черевики Kayland Impact GTX
  • Черевики Kayland Plume Micro GTX
  • Черевики Kayland Trotter WS GTX
  • Черевики Trezeta Adventure WS
  • Черевики Trezeta Chinook WS
  • Черевики Trezeta Claire Evo WS

До вибору трекінгово взуття слід поставитись серйозно, адже від нього залежатиме безпека ваших ніг, а також успішне проходження маршруту. Взуття від Терра має добре та рівномірно фіксувати вашу ногу, бути міцним на пошкодження, мати ефективну вентиляцію, хороший захист від вологи. При виборі взуття не менш важливу роль відіграє його вага, адже якщо взуття буде важким, хода буде сповільнюватись і ноги швидко втомлюватимуться. Перед покупкою взуття рекомендуємо його поміряти, щоб зрозуміти, чи зручно вам і чи ніщо не викликає дискомфорт. Окрім того, перед будь-якою мандрівкою рекомендовано взуття розходити деінде, щоб уникнути натирання під час мандрівки. Для трекінгового взуття краще всього використовувати термошкарпетки, які добре справляються із відведенням надлишкової вологи, яка збирається всередині взуття та швидко сохнуть.

Якщо вам потрібна допомога у виборі трекінгових черевиків або намети Terra, рекомендуємо звернутись у магазин туристичного спорядження Terra Incognita, написавши їм на сторінку у Facebook, або ж зателефонувавши за цими номерами: +38 098 62 555 74 , +38 093 62 555 74, де ви отримаєте якісну консультацією і підберете саме те, що вам ідеально підійде і ви залишитесь задоволені вибором.