З кожним днем тарифи на електроенергію для українців збільшується та буде зростати. Зростають також і комунальні платежі по оплаті за світло газ та воду. І все більше українців починають замислюватись над тим, як не переплачувати та економити на спожіванні електроенергії. Враховуючи те, що з 1 вересня 2016 року електроенергія подорожчала ще на 30%, то дане питання є ще більш актуальним. Адже впорядкування ринку електроенергетики відбудеться не скоро.

Наразі впорядкованого ринку електроенергії в Україні не існує. Модель, за якою він діє на сьогоднішній день є застарілою та неефективною. Проблеми з ДП "Енергоринок" полягають у тому, що держава адміністративно вирішує хто і скільки електроенергії має виробити і продати та по якій ціні продати та купити цю електроенергію. Згідно прийнятої постанови НКРЕКУ №220, світло в Україні подорожчає у 5 етапів.

До квітня 2015 року українська родина, споживання електроенергії якої не перевищує 150 кВт/год електроенергії в місяць, купувала 100 кВт/год по ціні за кіловат 45,6 копійок, ще 50 кВт по ціні 78,9 копійок. У вересні минулого року тариф був затверджений на рівні 78,9 копійок при споживанні більшому 100 кВт та 45,6 копійок при споживанні до 100 кВ, в березні - до 99 та 57, а у вересні - до 71,4 та 129 копійок відповідно.

На цьому подорожчання не зупиниться - вже в березні 2017 року при споживанні більше 100 кВт/год за кожний кіловат прийдеться платити 168 копійок, а при споживанні до 100 кВт/год - 90 копійок. Однак, як заявляє Ігор Насалик, після того, як в Україні почне працювати ринок електроенергії, тарифи в Україні можуть стати дещо нижчими.

"Переваги відчують споживачі тому, що вони стануть суб'єктами ринку. Споживач буде мати право вибору - ось основне в законі. Споживач більше не буде приймати ціну, по якій йому безальтернативно рекомендують купувати електроенергію. Хотілося б, щоб для споживачів було на вибір 6-7 постачальників з яких вони будуть обирати кращого та дешевшого та таким чином створювати конкуренцію", - сказав Насалик.

Починайте економити на електроенергії вже сьогодні, купуючи світлодіодне освітлення в інтернет магазині "GetLED". У нас ви можете купить світлодіодні лампи, лед прожектора , led світильники та багато іншої економної світлодіодної продукції з гарантією від виробника та доставкою по Києву та Україні.
Не чекайте, коли електроенергія стане дорожчою. Не втрачайте ваших грошей. Інвестуйте у економію. Заходьте на наш сайт getled.com.ua та обирайте освітлення, що вам буде вигідно. Наші консультанти їз задоволенням проконсультують вас!