Прочитав в Інтернеті про твердість на шляху безкомпромісної боротьби з корупцією у всіх ешелонах влади Генерального прокурора України В.М. Шокіна - "Шокин анонсировал новые резонансные задержания чиновников после праздников".

Для всього українського суспільства це дуже приємні дії щодо повного очищення влади. Дійсно, іншого шляху не має, бо завжди будемо залишатися на одній позиції рейтингу з такими країнами світу, як Гондурас, Зімбабве и Сомалі.
Сфера інтелектуальної власності давно очікує на рішучі дії з метою очищення її від таких посадових осіб, дії яких вже призвели до нанесення значних втрат державі і сьогодні наносять шкоду державі.

Так у період 2006-2011 рр. державним підприємством «Український інститут промислової власності» (далі – ДП «УІПВ») було втрачено майнових прав інтелектуальної власності на суму, що перевищує 90 млн. грн.!!! У цей період директором підприємства була А.Г. Жарінова У 2012 році були вжиті необхідні заходи для повернення державі майнових прав. З 2012 року майнові права знову належать державі.

Сьогодні А.Г. Жарінова очолює Державну службу інтелектуальної власності України. Під вивіскою розширення сфери діяльності ДП «УІПВ» вона видає накази щодо: перейменування ДП «УІПВ» у ДП «Український інститут інтелектуальної власності» (далі – ДП «УІІВ») і затвердження його статуту (від 06 квітня №51-н); припинення повноважень і звільнення директора ДП «УІПВ» і покладання на Полонську Н.А. виконання обов’язків генерального директора ДП «УІІВ»! (від 08 квітня №52-н); про призначення Полонської Н.А. виконуючим обов’язки директора ДП «УІПВ» (увага! Наказ від 08 березня 2014 р. №53-н); зміни до наказу №51-н, де Полонська вже не виконує обов’язки генерального директора ДП «УІПВ» (увага! Наказ від 08 березня 2014 р. №54-н).

Усі дії здійснені А.Г. Жаріновою та її командою без участі директора ДП «УІПВ» Левченка О.А., приховано від колективу ДП «УІПВ». Левченко О.А. відмовився ознайомлюватися з незаконним наказом №52-н.

Висновок. Перейменуванням ДП «УІПВ» у ДП «УІІВ» А.Г. Жарінова бажає терміново «замісти» усі сліди своєї діяльності у період, коли очолювала ДП «УІПВ», а також відомим шляхом зміни штату позбутися тих, хто цього їй не дає зробити.

Заступник директора Державного підприємства "Український інститут промислової власності"

з інформаційно-технічного забезпечення експертизи

заслужений діяч науки і техніки України, лауреат Державної премії України в галузі науки і техніки,

доктор військових наук, професор, Мосов С.П.