Якщо ви є власником або адміністратором сайту, ви напевно вже чули про безпечне з'єднання https, перехід на яке активно підтримується всіма сучасними пошуковими системами. У той же час далеко не всі сайти перейшли на цей протокол безпеки, і причина тому дуже часто полягає в нерозумінні як це зробити швидко і без особливого вникання в деталі. Саме в цьому вам можуть допомогти SSL сертифікати, які дозволяють власникам сайтів і їх користувачам бути впевненими в надійності ресурсу. Головне, що він забезпечує – це шифрування даних при їх передачі через сайт.

Передаючи інформацію по захищеному каналу, ви однозначно можете бути впевнені в тому, що зловмисники не зможуть її перехопити. Так само ви завжди будете розуміти, що перебуваєте на сайті компанії, до якої звертаєтеся, якщо вона зареєструвала сертифікат безпеки. В цьому випадку зелений підпис перед ім'ям сайту в адресному рядку буде вказувати користувачам на серйозну перевірку, яку пройшов сайт в спеціалізованому центрі сертифікації. Це дозволить користувачам уникнути відомих шахрайських схем, при яких зловмисники направляють користувачів на фейкові сайти відомих компаній і пропонують внести на них свої особисті дані.

Як обрати SSL сертифікат для своєї компанії?

Існує переконання, що замовити сертифікат безпеки можуть тільки юридичні особи. Це не так. Деякі типи сертифікатів доступні і для фізичних осіб. Такі варіанти чудово підійдуть для невеликих компаній і маленьких онлайн-магазинів. Оформляються вони протягом одного дня, що на практиці дуже зручно.

Якщо ж ви бажаєте зареєструвати сертифікат для юридичної особи, вибір сертифікатів буде у вас побільше. Серед них ви зможете знайти як більш надійні, які потребують тривалої перевірки вашої компанії, так і більш прості, оформлення яких займе всього кілька днів.

Якщо ви є власником і адміністратором ресурсу, не залишайте своїх користувачів без захисту. Не дозволяйте їм залишати дані на підроблених ресурсах. Це в рівній мірі важливо як для вашої репутації, так і для їх безпеки. При цьому всі відомі пошуковики вже давно повідомляють на сторінках своїх блогів про зниження в пошуковій видачі позицій незахищених сайтів. І перейти на них незабаром буде проблематично, так як з часом планується введення обмежуючих і попереджаючих про небезпеку повідомлень, які будуть висвітлюватися при спробі переходу на такий сайт.