Звичка курити є однією їз причин погіршення здоров'я та самопочуття. Якщо людина бажає відмовитися від звички палити одразу або поступово, то жувальна гумка Нікоретте – це вірний помічник на шляху до життя без тютюну. Прийняття рішення про відмовлення від паління є першим кроком до здорового способу життя. При цьому важливо правильно підібрати засоби, які допоможуть подолати цю звичку. Одним із них є жувальна гумка.

Дія препарату полягає в поступовому вивільнені терапевтичного нікотину під час розжовування гумки та його всмоктуванні через слизову ротової порожнини, що дозволяє деякий час обходитися без цигарок. Людина може звикнути до потреби палити під час стресових ситуацій, тощо. Препарат дозволяє замінити цей ритуал гумкою, поступово від нього відвикнути.

Під час раптового припинення паління цигарок у людини з’являється синдром «відміни» куріння, або абстинентний синдром. Його прояви: головний біль, нудота, безсоння, роздратування, відчуття психічного напруження, тощо. Нікотинзамісний препарат дозволяє полегшити симптоми, пройти процес звільнення від шкідливої звички комфортніше.

Жувальна гумка проти куріння та її переваги:

  • Допомагає утриматись від паління, якщо з’явилося таке бажання.
  • Не містить цукру, має декілька смаків: свіжа та зимова м’ята, з присмаком фруктів.
  • Доступна в будь-якій аптеці, продається без лікарського припису.
  • При відмові від паління цигарок контролює масу тіла.

Обираючи дозування препарату, слід орієнтуватися на кількість цигарок, вживаних за день. Отже, якщо людина викурює більше 20 цигарок, слід обрати жувальну гумку з дозуванням 4 мг, якщо менше 20 – вистачить 2 мг.

Час, на який дозволено вживати нікотинову гумку: від 3 до 12 місяців. На день зазвичай вистачає 8–12 подушечок (в жодному разі не використовувати більше 24). Не слід перевищувати вказане дозування, це небезпечно перенасиченням нікотином..

Як використовувати? Під час виникнення бажання закурити слід розжувати одну подушечку нікотинового засобу. Вона жується до того часу, поки в роті не відучується сильний нікотиновий присмак. Після цього гумку переміщуємо між яснами та зубами. Як присмак зникне, знову жуємо. Повторюємо декілька разів протягом 30 хвилин.

Перед придбанням жувального нікотинового засобу варто ознайомитися з інструкцією, яка подана в електронному вигляді на офіційному сайті Нікоретте.