Рано чи пізно кожен автовласник вирішується продати свого залізного друга. Одні мріють замінити авто на нове, іншим терміново потрібні гроші на якісь свої потреби. А треті більше не можуть дозволити собі вкладатися в автомобіль в складних фінансових умовах. Які б причини не спонукали автовласників до продажу, їх об'єднує одна мета - продати автомобіль дорожче.

Кожен власник авто, приймаючи рішення про продаж, замислюється про те, чи варто витрачати гроші на передпродажну підготовку. Однозначно на це питання відповісти складно. Якщо ви продаєте стару "руїна", то безглуздо вкладати в її ремонт. Покупець і так розуміє, що він купує. Але якщо за ваш автомобіль можна виручити пристойну суму грошей, то не варто халатно ставитися до передпродажної підготовки. Отже, починаємо:

1. Зовнішній вигляд автомобіля

Кузов і скло перше, що побачить покупець. Природно, що в період експлуатації автомобіль отримує незначні подряпини, а лобове скло приймає на себе удари від раптово вилетіли придорожніх каменів. Але саме ці недоліки зовнішнього вигляду викличуть у покупця перші сумніви в доцільності покупки.

Ліквідуйте все відколи й подряпини на кузові, замініть лобове скло, подбайте про тріщинах на бампері і не забудьте про колісні диски. Все це повинно блищати свіжою поліруванням і радувати око потенційного покупця. Загалом на ці роботи ви витратите невеликі гроші, але ціна автомобіля зросте в середньому на 100 000 рублів.

2. Вкладення в салон автомобіля

Не нехтуйте ретельної прибиранням салону і багажника. Можливо, покупець захоче заглянути туди. Салон можна вичистити самостійно за допомогою засобів з автомагазину, але краще не економити на професійній мийці і хімчистці. Якщо ви сумніваєтеся, кому довірити хімчистку свого залізного друга, то на сайті авторіо ви знайдете список кращих автомийок в Україні. Не виходячи з дому, ви отримаєте можливість ознайомитися з цінами та діапазоном послуг. На цьому ж сайті можна придбати, наприклад, нові килимки замість старих і обшарпаних, або інші автомобільні аксесуари. Таким чином, готуючи автомобіль до продажу, ви значно заощадите свій час.

3. Двигун - мити чи не мити?

Проблема ідеальної чистоти під капотом вимагає обдуманого рішення. Ідеально чистий, сяючий двигун наштовхне досвідченого покупця на думки про недавньому капітальному ремонті. Але і курний в патьоках масла агрегат не зіграє вам на руку під час продажу. Якщо ви знаєте, що двигун не зовсім в порядку, то відітріть всі масляні плями і злегка "припылите" його, щоб покупець не акцентував на цьому увагу.

4. Ремонт ходової частини

Дребезжащая підвіска під час тест-драйву однозначно відверне від покупця вашого автомобіля. Тому постарайтеся і вкладіть фінанси в ремонт ходової частини. Не варто повністю міняти всі деталі, але найбільш зношені вузли повинні піти на заміну. І не забудьте зробити розвал-сходження. Нікому не сподобається керувати автомобілем, який рухається тільки туди, куди хоче сам.

Після того, як автомобіль повністю готовий до продажу, виберете ресурс, на якому ви будете розміщувати свої оголошення. Досі існує категорія людей, які шукають новий автомобіль за приватним оголошенням в газетах і журналах. Але більшість продавців і покупців прагнуть на простори інтернету. На автомобільних сайтах можна легко продати автомобіль, виручивши за нього хороші гроші. Головне-це вибрати декілька популярних сайтів, розмістити оголошення про продаж і бути готовим до численних дзвінків потенційних покупців.